Over ons: historie

Toen en nu

Historie

Hoe is Cruise Control Chauffeursdiensten ontstaan?
In 1997 is Cruise Control Chauffeurs Diensten opgericht door twee studenten uit Groningen. Hun doel was om vernieuwingen door te voeren op het gebied van mobiliteit en daarnaast hun medestudenten aan een leuke bijbaan te helpen. Ten tijden van de oprichting werd er voornamelijk gereden voor familieleden en kennissen die afspraken hadden op locaties in Nederland. Naarmate steeds meer mensen overtuigt raakten van de voordelen van een studentchauffeur ging het balletje rollen en werden de chauffeursdiensten aan steeds meer bedrijven in Groningen aangeboden.

Bestuurservaring opdoen
Alle studenten zijn op den duur klaar met studeren, en voor de studenten die destijds Cruise Control bestuurden, kwam hun studententijd ook ten einde. Aangezien zij geen tijd meer hadden om het bedrijf verder te laten groeien, is destijds besloten om het bedrijf door te geven aan een nieuwe (jongere) generatie studenten. Zo kon het bedrijf enerzijds blijven voortbestaan, anderzijds werd andere studenten ook de mogelijkheid geboden om bestuurservaring op te doen. Vanaf 1997 tot aan nu is dit het bedrijf dan ook door meerdere (studenten) besturen in handen geweest.

Het conceptdeur
Dagelijks worden duizenden kilometers afgelegd door forenzen, zelfstandigen, directieleden en werknemers. Er zijn vele manieren om van A naar B te komen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Met het openbaar vervoer bent u afhankelijk van vaste dienstregelingen. Het dagelijks gebruik maken van een taxi is wel erg aan de dure kant. Zodoende komt men al snel terecht bij wat de meeste forenzen doen, zelf rijden. Maar grote afstanden rijden en tegelijkertijd ook veel werkzaamheden moeten verrichten is geen ideale combinatie. Het belangrijkste is dat u zich kunt focussen op het overige verkeer, veiligheid staat immers voorop. Hierin zagen de beide studenten een gat in de markt, namelijk de dienst van een privé chauffeur. Door professionele studenten in te zetten als privé chauffeur wordt uw reistijd omgezet in waardevolle werktijd.

Cruise Control Chauffeursdiensten tegenwoordig
Cruise Control levert tegenwoordig haar chauffeursdiensten aan diverse bedrijven in en rondom Groningen. Met een geselecteerde chauffeurspoule van twintig representatieve en professionele studenten leveren wij onze afnemers maatwerk. Cruise Control chauffeursdiensten is voor veel bedrijven onmisbaar geworden in de dagelijkse mobiliteitsvoorziening. Wij zorgen er immers voor dat reistijd wordt omgezet in effectieve werktijd!